Circulaire bioborden van rijstvliesjes

16
Sep

Op zoek naar een duurzaam alternatief voor kunststof of aluminium reclameborden? Onze circulaire bio-based panelen zijn hét alternatief voor traditionele kunststof en metalen reclameborden. De rijstvlies panelen bestaan uit 60% rijstvliesjes, 22% steenzout en 18% minerale oliën. Door deze samenstelling is het plaatmateriaal waterbestendig, UV-bestending, bestand tegen schimmels en 100% circulair op productniveau. De gebruikte panelen zijn keer op keer herbruikbaar door deze te voorzien van een nieuwe toplaag met een nieuwe reclameboodschap. Bij beschadiging gaat een paneel, zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen, zo terug het productieproces in. Met dit duurzame plaatmateriaal zetten we een belangrijke stap richting een circulaire economie.

 

 

Duurzame bouwborden

De reclameboodschap is op een duurzame en verwijderbare folie aangebracht. Deze kan zonder schade aan het biobord verwijderd worden. Het bouwbord of projectbord kunnen wij daarna opnieuw gebruiken en de folie resten worden in balen geperst die we in onze milieustraat opsparen. Zo voorkomen we dat het recyclingbedrijf voor halve ladingen komt. 

Met robuuste, FSC-gecertificeerde Douglas balken staat het bouwbord stevig op een betonnen voet. De verzwaarde voet is van circulair beton en gaat minimaal 100 jaar mee. De gehele opstelling wordt na gebruik opgehaald, zodat we de boodschap voor de volgende reclamemaker kunnen wisselen. Doordat alle onderdelen van het biobord herbruikbaar zijn, is het circulaire projectbord 100% klimaat neutraal.

 

 

Rijstvlies verkeersborden

Onze unieke rijstvlies verkeersborden zijn voorzien van een klasse III micro prismatische folie. Dit is een duurzame retro-reflecterende folie met een levensduur van minimaal 10 jaar. De biobased verkeersborden zijn per 15 juli 2020 officieel CE-gecertificeerd door KIWA. Wat betekent dat onze duurzame verkeersborden van rijst voldoen aan dezelfde strenge eisen als aluminium verkeersborden. Onze verkeersborden hebben alle tests glansrijk doorstaan, zodat het product veilig is voor het verkeer. 

Onze verkeersborden van rijstvlies voldoen aan de strenge eisen van EN 12899-1, NEN 3381:2020 en het RVV 1990. Meer over onze certificeringen lees je in ons nieuwsitem hierover; ‘Wat is het KIWA certificaat?’ of op onze certificeringen pagina. 

 

 

Bewegwijzering & informatieborden van rijst

Wij begrijpen waar je heen wilt als het gaat om duidelijke bewegwijzering. En of het nu gaat om bewegwijzering voor binnen of buiten, informatie moet snel leesbaar zijn en helder communiceren. Wil je een belangrijke boodschap overbrengen? Met een circulair informatiebord laat je een duurzame indruk achter. 

Met onze freesmachine realiseren we elke denkbare vorm of formaat en ons creatieve team helpt je graag om de meest originele projecten vorm te geven. Daag ons dus vooral uit en vraag naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

 

 

Duurzame informatieborden

Deze rijstvlies panelen lenen zich ook uitstekend om te combineren met andere materialen zoals robuuste houten palen. Of nog een stapje beter, Nobifix palen. (Nobofix hout is speciaal geïmpregneerd duurzaam naaldhout uit Europa) Zoals bijvoorbeeld gedaan is voor Utrechts landschap en Albert Heijn. 

En zelfs complete reclamezuilen die je vindt op bedrijventerreinen kunnen met dit materiaal gemaakt worden zoals deze duurzame buitenreclame van Bieze Food Solutions en Ballast Nedam. 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf als het aankomt op duurzame buitenreclame? Neem eens contact op! Ons creatieve team staat voor je klaar in onze filialen in Harderwijk en Zwolle om jouw duurzame reclameborden te realiseren. 

 

 

Neem contact op